Yummy, vilken snygging!!


Om man inte kan sova...

...skulle man ju kunna hitta på något nyttigt, eller kreativt, eller bara avkopplande.
Jag har just ikväll valt min nya lilla hobby, spela på nätet. Då pratar jag inte om poker eller något sånt utan om www.king.com.
Varning! Om du känner att du är det minsta rädd om din dyrbara fritid och inte vill fastna för något så här meningslöst, klicka inte på länken! ;-)
Har hittat några favvo-spel, WordBattle, Quiz Queen och Pyramid. Sen finns det ett väldigt roligt spel där man skjuter små djur som på tivoli. Det är gratis om man vill så jag sitter inte och spelar bort massa pengar. Men jag känner att jag skulle kunna göra något bättre av min natt-vaken-tid. Var lite svag för digiscrapp ett tag men jag har upptäckt hur svårt och för att inte nämna dyrt det skulle bli att framkalla alla alster. Har någon kanske ett bra tips?
Något "nyttigt" har jag ändå gjort ikväll, läst lite på nätet om entropi, termodynamikens andra lag. Låter det trist? Det är det inte, med entropi kan man förklara mycket. Tex varför det är så stökigt på skrivbordet på jobbet eller varför barnens leksaker helst ligger över hela golvet och inte i sina lådor. Det finns även en hel del bra tankar runt entropi och miljöförstöring men jag ska inte tråka ut någon.



Nu kunde jag tyvärr inte hitta någon youtube video men Bad Religion har gjort en låt som heter "Entropy", är från skivan "Against the grain" som är en av mina absoluta favorit cd-skivor och snart sönderspelad.
Kalla mig gärna knäpp =) Och här kommer texten med för dig som orkar fundera lite ;-)

"random blobs of power expressed as that which we all disregard,
ordered states of nature on a scale that no one thinks about,
don't speak to me of anarchy of peace or calm revolt,
man, we're in a play of slow decay orchestrated by boltzmann,

it's entropy, it's not a human issue,
entropy, it's a matter of course,
entropy, energy at all levels,
entropy, from it you can not divorce
and your pathetic moans of suffrage tend to lose all significance,

extinction, degradation;
the natural outcomes of our ordered lives,
power, motivation; temporary fixtures for which we strive,
something in our synapses assures us we're ok
but in our disquilibrium we simply can not stay,
it's entropy......

a stolid proposition from a man unkempt as I,
my affectatious I can not rectify,
but we are out of equilibrium unnaturally,
a pang of consciousness of death
and then you will agree"

Pladder

Idag har jag läst på min söta kompis Ms blogg att hon hört ett radioprogram där programledarens flickvän skulle välja ut en person hon skulle vilja ligga med, en hon skulle vilja gifta sig med och en hon skulle vilja döda, allt detta ur kvällens tv-tablå.
Hmm, kan ju inte vara så svårt tänkte jag... tills jag verkligen tänkte efter.
Det finns nog inte en enda jag skulle vilja ligga med, o då har jag ändå gått igenom allt på tv ikväll!! Gifta sig med var lite lättare, även om jag inte är sådär jättesugen på att gifta mig överhuvudtaget. Det skulle bli Big i Sex and the city =) Han har ju helt klart mycket pengar :-D Innebär detta att jag även måste ligga honom så står jag över den här giftas-punkten med.
Döda var allra lättast även om jag tycker att döda är lite väl drastiskt. Någon av dem som skapat serier som "Pussycat dolls", "Supersize vs superskinny" eller varför inte spånet som kom på "Girl meets Cowboy". Måste säga att det sämsta och mest upprörande jag sett på TV på ett bra tag är just "Supersize vs superskinny". Vad ger det för skev bild av verkligheten?

Mys

Lägger upp en bild på min nya lilla bäbis, Tusse 7 veckor. Här ligger han och Nisse och gosar lite.


Vabbar

Har varit hemma idag, vård av barn. W är lite förkyld och har feber, men väldigt pigg ändå så vi har haft en trevlig hemmadag med bara lite gnäll. Passade på att rensa lite land, det rensar huvudet med. Nu på kvällen var det dax för min nya måndagsysselsättning, rida... jag visste inte att man kunde få så här ont av att anstränga musklerna. För det måste vara såna det gör ont i även om det kändes som de inte exsisterade när jag skulle få upp en mycket ovillig Dante i galopp. Lyckades till slut men fick kramp i båda(!) ljumskarna(!). Kan man få kramp i ljumskarna? Tydligen... och smärtorna har inte direkt gått över. Jag tvivlar på att jag kommer upp ur sängen i morgon. Det kan låta som jag bara gnäller nu men jag försäkrar, det gör riktigt ont!

Lek i Villstad

Idag har N varit här med sina barn A och V. Helt underbart roligt och trevligt att få träffa dom. Ibland saknar jag verkligen livet i Hestra även om jag trivs bra i Villstad och huset. W har pratat om V en hel del nu efter dom åkte hem. Jag får lite dåligt samvete emellanåt. Att jag tog honom från Hestra och den tryggheten han kände där. Till ett nytt dagis och långt ifrån sina lekkompisar. Nya dagiset verkar han iofs älska nu efter semestern, det är så skönt för ett tag i början av sommaren så var det inte så roligt för någon av oss. Det är väl lite så med att ha barn, alltid har man dåligt samvete för något. Men jag kan inte låta bli att undra hur det skulle varit om vi inte flyttat, hur det kommer bli när han börjar skolan i Smålandsstenar och hur det kommer skilja sig mot hur det hade blivit i Hestra. Tänka för mycket - det är det ingen som kan beskylla mig för att inte göra!

Min lilla solstråle

Tack för era kommentarer!! Även de som kommit via mess. Det otroligt att jag har så kloka och goa vänner ;-)

Igår hade jag och W en riktig mys em/kväll. Vi bakade kladdkaka och gjorde tacos. W rörde ihop kladdkakesmeten helt själv och var mycket stolt, gav honom lite utrymme att exprimentera lite och det var populärt. Samma sak gjorde vi med såsen till tacosen (hmm... tacosen?). Vi brukar alltid ha en creme-fraische sås till och igår var det W som fick blanda ihop den helt själv. Välja kryddor och andra smaktillsatser fick han också göra, men utbudet att välja mellan var något begränsat av mamma. Han ville nämligen börja med att ha kakao i... varför inte, det passade ju utmärkt till kladdkakan!
Det är så underbart att se honom när han får prestera själv och blir nöjd och stolt över sig själv. Igår när han provsmakade såsen sken han som en sol, och den var verkligen god! Min lilla solstråle.... vad skulle jag göra utan dig.

Gnällvarning 2

Oj, nu när jag mentalt tillåtit mig själv att gnälla här på bloggen så poppar ämnen upp värre än finnar efter en 200g chokladkaka.

En sak jag retar mig enormt på är när någon säger, "jag är sån, man kan inte ändra den/hur man är".

Big BS i 90% av fallen skulle jag vilja säga! Det är klart man KAN ändra sig, frågan är mer om man vill. Det finns ju självklart saker som man inte kan ändra hos någon, eller inte bör iaf, men det är inte sånt jag pratar om nu.

Inte heller påstår jag på något sätt att jag är perfekt och inte själv har något som jag borde fundera på att ändra.

Jag försöker lyssna när någon kritiserar det jag gör/gjort. Mest för att jag är intresserad av att höra om det finns några bra orsaker för kritiken så jag nästa gång kanske kan göra på ett annat sätt och därigenom bli en bättre människa. Va tråkigt det hade varit om man inte kunde förbättra sig, och då menar jag inte rent prestationsmässigt med saker som städning osv utan som person. Bli lite mer omtänksam, lyssna mer-prata mindre osv.

Det här hör lite ihop med att "försöka" inser jag nu. För min del är det självklart att man "försöker" mycket när man tycker om någon. Man kan försöka få personen på bättre humör om den är nere, man kan försöka göra den personen glad bara för att man gillar att se den man tycker om glad, man kan försöka att inte klaga eller säga någon negativt när man vet att det skulle göra personen ledsen för han/hon gör sitt bästa redan. Det är mycket man kan "försöka". När man då får höra att man inte ska försöka så mycket utan bara vara den man är. Ja jag vet inte, vad ska man säga. Kanske är det någon av de sakerna hos mig som inte går att ändra. Jag försöker för jag älskar. Jag försöker hitta på roliga saker med W för att jag älskar honom och jag älskar att se honom glad. Låter inte konstigt i mina öron.


Pucko =)

Tack M o E för tipset. Kunde inte kommit vid ett lämpligare tillfälle ;-)

Varning

Jag är på enormt dåligt humör, vilken innebär att jag inte borde blogga för nu kommer jag bara gnälla på massa saker. Därför varnar jag dig redan här, sluta läs om du inte vill höra mitt gnäll.
Är så enormt trött på vissa saker, ytliga människor, egoistiska människor, samhället i allmänhet och kanske livet i synnerhet. Usch, det lät väl inte bra men jag vet inte hur jag ska uttrycka mig, önskar jag var lika bra på att skriva som min blogg-idol N.
Kan väl erkänna att när jag inte mår bra då är det inte lätt att hitta trevliga saker att skriva om, försöka sitta framför datorn med ett fejkat, påklistrat leende och få det att låta som livet är underbart. När jag mår dåligt då är allt dåligt och det som är allra sämst det är jag själv. Det är väl så att det i sin tur gör mig ännu mer nere, att jag inte på något sätt kan mota bort alla mörka tankar. Ofta är det svårt att bestämma sig för saker, som tex för att ta en av alla idiotiska saker jag håller på med, messa med kompisar. Får jag ett mess när jag är nere så kan jag bara inte bestämma mig för vad jag ska svara. Skriver ofta på svar både 2 och 10 ggr men eftersom jag är så allmänt kass (i mitt huvud) så tycker jag att mina svar bara är tråkiga och ointressanta. Vilket självklart resluterar i att personen i fråga inte får något svar överhuvudtaget. Jag har helt enkelt inte tillräckligt mycket självförtroende för att svara på ett mess. Sjukt.... och det är precis sånt här jag går o funderar på och som gör mig ännu mer deppig.

Hmm, nu funderar jag på om jag ska publicera det här. Lite utlämnande kanske och jag tror att det är några som kommer tycka det är jobbigt att läsa.
Förlåt mina kära vänner, men det här kanske kan vara ett sätt för mig att komma ur den här nedåtgående spiralen jag verkat hamna i igen. Vill bara poängtera att det på inga vis är lika illa ställt med mig som det var för ett år sedan och där runtomkring.
Har varit dålig på att sätta ord på vad jag känner. Vad kan man förlora på att testa det.

Totalt tomt

Så fort jag loggar in här och tänker skriva ett inlägg blir det totalt tomt i huvudet. Kan inte komma på en sak att skriva.
Ska gå in o titta på Emil i Lönneberga med W nu, av någon anledning är han livrädd för Emils pappa....


Joddla med...

Goa minnen.... :-)


Härligt, härligt men farligt, farligt...

Igår gjorde jag något som jag inte trott jag skulle göra någonsin igen. Jag var och red på en ridskola!!
Nybörjargrupp, lät bra tyckte jag och hängde på min kompis och kollega dit.
Först skulle vi välja hästar, huh! Tyckte först dom såg hemska ut allihop, frustande och ilska med öronen slickade bakåt och tänderna blottade för att kunna hugga när som helst. Vi gick runt och tittade och när ridläraren sa att den här hästen ska nog någon med lite vana ha, försökte jag gömma mig i ett hörn. Det gick sådär, självklart fick jag den för övrigt gigantiskt stora hästen. Fsick tränsa och sadla själv, är förvånad att det gick överhuvudtaget som jag skakade men till slut lyckades jag få in bettet mellan huggtänderna, alla remmar knäppta och sadeln satt åt rätt håll. Han är nog rätt snäll ändå, Dante.
Ridningen gick sådär, kom upp själv iaf men det var väl det som kändes som jag gjorde ok =)
Roligt var det iaf!! Grymt roligt!! Ser redan fram emot nästa måndag!
Tack Ingela för du släpade dit mig!!!!!



Regning tisdag

Det regnar utanför mitt fönster, långbyxorna är på för det är så kallt och ruggigt. Man kan nästan tro det är höst, det känns som höst. Nu gillar jag ju hösten, man får klä på sig varma gosiga kläder, mysa inne med tända ljus och en kopp te, men det känns lite tidigt. Sommarvärmen kommer nog tillbaka snart. Men den här plötsliga höstkänslan gör mig lite mer inspirerad att blogga igen.


Har haft en underbar semester och den absoluta höjdpunkten var när jag och William var på Liseberg bara vi två. Efter provmätning och konstaterande av att han är väldigt strax över 110 cm lång så satte vi oss i bilen en morgon och var där innan det öppnade. Vi började med FlumRide, något som William tydligt har förklarat att han aldrig kommer åka igen, den sista backen är för hemsk!! =)

Sen fortsatte vi vidare. Den stora favoriten blev Slänggungan, vi åkte den 6 gånger. Lisebergbanan var också kul men nästan lite för läskig. Tycker själv den är läskigare än FlumRide men W stod på sig och ville INTE åka FlumRide igen utan Lisebergbanan. Sagoslottet var nog det sämsta (enl W), han frågade hela tiden när det skulle ta slut. Mycket köer var det men den lilla vilde sötnosen klagade inte en enda gång. Vi hade bara jättekul hela dagen, mellan kl 11,30 och 19,30 för att vara exakt :-)



RSS 2.0