Tapeter, tapeter, tapeter.....

Det finns som det känns oändliga mängder tapeter, och väldigt många är snygga!
Jag har alltid tyckt mycket om att titta på tapeter, gärna gamla. De kan vara så otroligt vackra.
Har några gånger lånat böcker på bibiloteket med tapeter och bara drömt mig bort. Alla passar ju såklart inte överallt men i rätt miljö och sammanhang. Puh.... det här låter nästan som en sjukdom. :-)

Nu ska vi ju välja tapeter som passar i just vårt hus och till oss. Inte helt lätt!! Inte alls så lätt som jag trodde iaf!
Vi har lyckats preliminär bestämma några, de kommer här.

Först ett par från Duro (www.durosweden.se)


Den här tapeterna kommer från Duros kollektion "Esplanad". Tapeten med löven funderar vi på i tv-rummet som en fondvägg ihop med en ensfärgad tapet. Den randiga i matsalen där det nedtill är speglar.


En till tapet från samma kollektion. Jättesnygg men hur ska man få in den? Passar inte riktigt till den andra. Vi får se....

Nu några från Sandbergs (http://www.sandbergtapeter.com/) som har många riktigt snygga tapeter. Precis i min smak.


En tapet som heter Sophie. Kanske inte syns så bra på den här bilden men jag föll för den direkt, tror vi båda gjorde det. Kommer hamna någonstans iaf. Som det ser ut nu så blir det fondvägg i vårt sovrum.


Tapeten Mikaela (fint namn! :-) En till vacker ljus tapet. Blir nog rätt mycket vitt på väggarna i huset.


30 oktober 2007 - Jag tar kontroll....

.... över min blogg!! :-)
Lyckades med att lägga in en ny bild längst upp, header. Jihaaaaaaa!
Har irriterat mig på att det inte ser ut riktigt som jag vill men NU ska jag nog kunna få lite ordning på det här.

20 oktober 2007 - Vårt nya hus

Det kommer väl inte som en nyhet för de flesta men jag och Tomas har köpt hus!!
Är så glad, kan knappt vänta, vill flytta in nu! 1 december får vi tillgång till huset men innan vi kan flytta in ska det rivas kök, dras el, fixas, kaklas... och ordnas till igen. 1 mars flyttar vi in. Ska bli spännande att se om allt är klart tills dess, snickaren säger det iaf. :-)
Vi har åkt runt o tittat på saker, det ska väljas kök, kakel o klinkers till badrummet, golv och tapeter överallt, vitvaror.
Fruktansvärt roligt men också lite stressande, hur ska jag någonsin kunna välja tapeter till ett helt hus på en o samma gång?!? Utbudet är alldeles för stort, får panik bara jag går in i tapetaffären och ser pärm efter pärm efter pärm...
Nu tänkte jag att jag skulle använda min blogg för att hålla lite koll på mig själv och alla saker. Kanske är någon som är intresserad av att kommentera tapetval osv? :-)
Trädgårdsplaneringen kommer säkert också dyka upp. Jag har redan börjat vältra mig i trädgårdstidningar och böcker och ser fram emot att få ta tag i att fixa till trädgården. Först får det nog bli lite bärbuskar, hallon, vinbär osv. Gott att ha och smaska på frammåt sommaren. Men det är mycket som behöver göras. Planer börjar redan utforma sig i huvudet, för många planer kanske.

Vårt hus
image139

28 Oktober 2007 - Ekby

I helgen har jag, William och Tomas varit i Ekby, Mariestad och hälsat på mina föräldrar.
Idag så krattade vi löv, William slängde sig i lövhögen och nästan försvann.. det var mycket löv!!



William och morfar lagar "lövpåsen"


RSS 2.0