29 januari 2008 - En helg i Ekby

Som rubriken antyder har vi varit uppe hos mormor och morfar i Ekby. Är det någon som missat att det ligger utanför metropolen Mariestad så säger jag det nu. Vi åkte i lördags förmiddag och trots att William hade sovit duktigt på natten så somnade han innan vi hunnit ut på Nissastigen och sov i princip hela vägen till Ekby. Med några kilometer kvar vaknade han till och sa "Mamma, jag har varit vaken HELA vägen till mormor"... vände på huvudet och började snarka igen :-)

Helgen har varit underbar, även om vädret inte varit detsamma. Var är snön!? Längtar efter att få åka pulka och snowracer med William i backen hemma!!

I söndags var det iaf rätt bra väder även om det blåste och uppe i skogen hemma hos mormor o morfar var det jätteskönt. Vi tog med grannpojken Arvid och tittade på när morfar körde cross i skogen till pojkarnas stora förtjusning. Dom var helt i exstas när han gasade förbi o gjorde spår på skogsvägarna. Efter det fick dom kasta boll till greyhounden Race på ett gärde, han springer som en galning när man släpper honom så. Det var inte helt tråkigt heller. Och klättra i torn som jägarna satt upp i skogskanten. Trevlig eftermiddag.


Just nu pratas det mycket om att slippa blöja på natten, på dagen har det gått jättebra länge. Jag vill gärna vänta eftersom det är stora omställningar som väntas med nytt dagis, flytt osv. Min lilla sötnos däremot, han vill inte vänta en dag till... han har pratat i månader om att han ska sluta med blöja i "anuari". Vi har gjort några små försök som har slutat mindre bra. Nu har han haft några nätter som han har varit helt torr i blöjan och han är sååå stolt när det händer. Skuttar omkring och visar sin icke-blöta blöja för mig. Så jag sa till honom att om blöjan kan vara torr 5 nätter i rad, DÅ kan du nog sluta med blöjan på natten sen. Lite för att peppa honom och för att få honom att gå med på att kissa strax innan sänggåendet med, det är rätt svårt att få honom att göra det. I fredags när vi vaknade inträffade andra natten i rad men på lördag morgon så var blöjan blöt igen. Jag var rädd att han skulle bli ledsen att det var kiss i blöjan så jag försökte släta över det o säga att det inte var så farligt och att vi kunde prova att ta 3 nätter i rad istället...

"NEJ mamma" sa han. "Jag gör inte i rad längre, jag gör i cirkel!"

Tydligen betyder detta att man kan hoppa över någon dag emellanåt utan att det gör något... efter en stunds snart-fyra-år-och-väldig-bestämd-och-klok-diskuterande så kom vi fram till att vi numera kör på 5 dagar i cirkel.

image225

Bry dig om dom som betyder något o skit i resten!!

Stora människor pratar idéer.
Medelmåttiga människor pratar om saker.
Små människor pratar om andra människor  



En riktig vän är den som kommer när alla andra går

Takida - Underbart




T - I´m yours to keep if you want to.........


Badrum bottenvåning

Idag har vi förhoppningsvis fått in golvärme i badrummet nere. Igår jobbade Tomas hårt för att få ordning på den sista dragningen av el rör. Sen är det "bara" gips, tätskikt och kakel o klinkers kvar =)

Så här såg iaf vårt kommande badrum ut igår...



och en ritning på hur det är tänkt att bli.....


Köket har kommit :-)

Nu har köket kommit och planen är att skåpen skall vara ihopmonterade innan söndag kväll. Det är ju en del annat att fixa med oxå..
Jag är äntligen färdig med att måla garderoben i vårt sovrum.
Före o efter...


Nu har jag bara 2 garderober kvar och källaren :-)

Köket på väg

Posten ringde... I morgon kommer köket!!
Uj vad vi ska skruva köksskåp, fram med skruvdragarna :-)

Så här är det tänkt...

Köket vi köpt heter Shaker Ek och är från Epoq

image217

Vårt kök är tänkt att se ut så här....

image218

Över bänkskåpen har vi valt att ha tapet och glas istället för kakel, jag har emellanåt varit lite negativ till den idén men det kommer säkert bli snyggt.
Tapeten vi valt kommer från Midbec. Bilden är tyvärr inte så bra, färgerna stämmer inte riktigt överens med verkligheten.

image219



Älska eller hata?


Huset under arbete

Lite bilder från huset.... tagna 2007-12-07 så det ser lite annorlunda ut nu.

Nytt badrum (fd skafferi och toalett som slås ihop till ett)
Före

Under arbete


Köket
Före

Under arbete


Vardagsrum/Tv-rum
Före

Under arbete

10 januari 2008 - Regn/Snö



Blääää! Nu kan vädret inte bli mycket sämre!! 2,5 plusgrad och sitter och tittar ut på regnblandad snö. Som tur är sitter jag här på mitt mysiga kontor med värmefläkten på högsta flåset och gottar mig i värmen. Borde blivit född i ett varmare land tror jag.

I morgon ska vi hälsa på på det nya dagiset i Smålandsstenar. William är eld och lågor över att få träffa alla sina nya kompisar som han säger. Helt underbart att han är så positiv över det hela. Har gått och oroat mig över att det kommer bli jättejobbigt med byte av dagis men det kanske det inte blir. Tror ju att han kommer sakna alla sina vänner och fröknarna jättemycket och att det nog kommer bli rätt tufft ändå men det är fruktansvärt skönt att han inte är helt emot från början. 3 mars är första dagen för inskolningen.
Vi har en liten förhoppning att han ska kunna få gå kvar på Jutabäcken i Hestra varannan fredag då Stefan ska ha honom. Hoppas, hoppas...

Idag på morgonen så sa W att "mamma... du måste nog ringa doktorn idag så du får operera bort dina mandlar, det är inget farligt förstår du, man snarkar mindre då" :-) :-) Sen hade han en lång utläggning om att man fick sova över på sjukhuset och äta glass och göra roliga saker. Tror jag vet var det kommer ifrån.
MEN JAG SNARKAR INTE!!!


Ett par godingar :-)



 

Jul 2007

Julafton var lugn, jag och Tomas firade lite på dagen hemma hos honom med hans döttrar och bror.
På juldagen åkte jag och Tomas och hämtade William hos sin farmor och farfar där han varit på julafton, sen åkte vi vidare mot Ekby.
Det var mycket spännande med jul och paket i år. William var väldigt snäll mot tomten.. han hoppas nog på lika många paket nästa år.

image198

image199

Mina två favoriter...

image200

image201

William och mammas kusin Joakim

image202



6 Januari 2008 - Målning i huset

I helgen har jag och Tomas varit i huset och grejat. Jag började måla om en av gå-ingarderoberna. Grön pärlspont förvandlades till vit. Vilken skillnad... nu ska det bara strykas minst en gång till... stoor garderob=mycket pärlspont.

Har inga bilder från helgen men här är en snygg kille mitt i köksrivningen :-)

image196

Trädgården i Villstad

Den här trädgårdsritningen hade de fg ägarna lämnat till oss i huset.
Ska bli spännande att se vad som kikar upp ur jorden till våren...

image195


RSS 2.0