Grekisk pytt-i-panna

SMASKENS jag lovar!

OBS!! Tänk på att fläskfilén ska marieneras över natten.

Recept för 6 personer.

Marinad till fläskfilén:

3-4 pressade vitlöksklyftor

1-1 1/2 dl olivolja

1-1 1/2 tsk sambal olek

2 msk soya


Strimla 2 st fläskfiléer (ca 1 kg) och lägg i marinaden över natt.

Smörj en långpanna och lägg i:

ca 1,8 kg potatis i klyftor (ska täcka botten) - salta över

Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter. Ta sen ur pannan och strö över fläskfilén och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika i strimlor och 1 gul lök i strimlor.

Överst lägger du skivade tomater och en burk fetaost i små kuber. In i ugnen igen i ca 35-40 minuter till. Serveras med kall sås och en vanlig sallad.


Kall sås:

4 dl turkisk yoghurt

4 msk majonäs

2 pressade vitlöksklyftor

2 tsk italiensk salladskrydda

lite pressad lime


RSS 2.0